Пикантно телешко
Продукти
- 1 к.ч. коняк
- 2 ч.ч. бульон от кубче
- олио за пържене
- 2 ч.ч. червено вино
- парче сланина за шпиковане
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 кг. телешко месо
- парче сланина с кожата
- 2 глави лук
- 2 „гвоздейчета“ карамфил
- 2 дафинови листа
- 2 щипки захар
- 0,5 ч.л. джинджифил
- 0,5 ч.л. индийско орехче
- 0,5 ч.л. майоран
- 0,5 ч.л. мащерка
- малко нишесте (брашно)
100 г съдържат:
- 180 калории
- 10 г мазнини
- 25 г протеини
- 35 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Натриваме месото със сол и черен пипер, шпиковаме го със сланина и го оставяме за няколко часа в червеното вино, като го обръщаме няколко пъти.
- Подсушаваме го, нарязваме го и го запържваме от всички страни в горещата мазнина.
- Доливаме постепенно червеното вино, бульона и коняка, добавяме няколко парчета сланина с кожата, нарязания на едро лук, карамфила, дафиновите листа. Поръсваме със захарта, джинджифила, индийското орехче, сухите мащерка и майоран.
- Задушаваме месото на слаб огън.
- Прецеждаме соса, посоляваме, ако е необходимо и го стягаме с малко нишесте (брашно).
- Ястието гарнираме със ситно нарязан магданоз.
Свинско филе по испански
Нарязваме филето и го поръсваме с канелата и кориандъра. Нарязваме лука на ситно, а чушките, картофит...
Телешко варено
Нарязваме джоланa на парчета, заливаме го със студена вода и го варим на силен огън.Когато заври, отб...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook