Продукти
-
1
к.ч.
коняк
-
2
ч.ч.
бульон
от кубче
-
олио
за пържене
-
2
ч.ч.
червено вино
-
парче
сланина
за шпиковане
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
сол
-
1
кг.
телешко месо
-
парче
сланина
с кожата
-
2
глави
лук
-
2
„гвоздейчета“
карамфил
-
2
дафинови листа
-
2
щипки
захар
-
0,5
ч.л.
джинджифил
-
0,5
ч.л.
индийско орехче
-
0,5
ч.л.
майоран
-
0,5
ч.л.
мащерка
-
малко
нишесте
(брашно)
|
Време: 80 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Натриваме месото със сол и черен пипер, шпиковаме го със сланина и го оставяме за няколко часа в червеното вино, като го обръщаме няколко пъти.
- Подсушаваме го, нарязваме го и го запържваме от всички страни в горещата мазнина.
- Доливаме постепенно червеното вино, бульона и коняка, добавяме няколко парчета сланина с кожата, нарязания на едро лук, карамфила, дафиновите листа. Поръсваме със захарта, джинджифила, индийското орехче, сухите мащерка и майоран.
- Задушаваме месото на слаб огън.
- Прецеждаме соса, посоляваме, ако е необходимо и го стягаме с малко нишесте (брашно).
- Ястието гарнираме със ситно нарязан магданоз.
|