Пълнен артишок с мус от сирена
Продукти
- 1 глава артишок
- За муса от сирена:
- 100 г синьо сирене
- 100 г сирене бри
- 50 г рикота
- 100 мл готварска сметана
- 30 мл бяло вино
- 4 зрънца карамфил
- 10 г бадем филетиран
- 5 г сол
- 5 г бял пипер
Начин на приготвяне
- Изчистваме артишока от грубите листа докато не стигнем до сърцевината, изрязваме върха и издълбаваме мъхестата част.
- Слагаме го да се вари за 25-30 минути.
- Загряваме сметаната на котлон, към нея прибавяме синьото сирене, сиренето бри, бялото вино, карамфила, солта, пипера и оставяме да кипне. Снемаме от котлона и разбъркваме добре.
- Вече готовия мус от сирена, пълним в сварения артишок.
- Запичаме филетирания бадем на тиган и след това с него гарнираме.
Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура
За палачинките: Разбъркваме яйцата, брашното и пряс...
Крем супа от леща със сушени домати и крутони
Нарязваме лука, моркова и чесъна. Слагаме ги в дълб...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook