Продукти
-
1
глава
артишок
- За муса от сирена:
-
100
г
синьо сирене
-
100
г
сирене бри
-
50
г
рикота
-
100
мл
готварска сметана
-
30
мл
бяло вино
-
4
зрънца
карамфил
-
10
г
бадем
филетиран
-
5
г
сол
-
5
г
бял пипер
Начин на приготвяне
- Изчистваме артишока от грубите листа докато не стигнем до сърцевината, изрязваме върха и издълбаваме мъхестата част.
- Слагаме го да се вари за 25-30 минути.
- Загряваме сметаната на котлон, към нея прибавяме синьото сирене, сиренето бри, бялото вино, карамфила, солта, пипера и оставяме да кипне. Снемаме от котлона и разбъркваме добре.
- Вече готовия мус от сирена, пълним в сварения артишок.
- Запичаме филетирания бадем на тиган и след това с него гарнираме.