Миди с каперси и сушени домати здравословно
от общо
127 гласа
Време: 25
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
Начин на приготвяне
1. Задушаваме ситно нарязания лук със зехтин, сол и добавяме малко вода. Добавяме риган и счукания чесън. Когато омекнат добавяме и виното, докато започне сместта да се редуцира.
2. Добавяме мидите, каперсите и нарязаните на парченца сушени домати. Доматите за предпочитане е да са мариновани в зехтин. Намаляваме котлона на слаб огън, като покриваме с капак. Оставяме за около 5-6 минути да се задушават, докато мидите се отворят.
3. Сервираме ястието със соса, като допълнително поливаме мидите със зехтина от сушените домати. Сервираме с бяло вино или розе.
Кекс с рикота
1. Смесваме 220 г пудра захар със 190 г меко масло, до получаване на хомогенна смес. Добавяме постепе...
Хумус със зелени маслини
1. В дълбока купа слагаме сварения нахут. Може да ползваме и сварен от консерва. Отделяме 2 супени лъ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook