Хумус със зелени маслини здравословно
от общо
127 гласа
Време: 10
Ниво: лесно
Порции: 2
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 1 лимон
- 2 скилидки чесън
- 50 г зелени маслини
- сушен копър
- розмарин
- черен пипер
- сол
- 80 мл зехтин
- 400 г сварен нахут
Начин на приготвяне
1. В дълбока купа слагаме сварения нахут. Може да ползваме и сварен от консерва. Отделяме 2 супени лъжици от целите зърна нахут.
2. Добавяме подправките, счуканите скилидки чесън и започваме да пасираме с пасатора, като на тънка струйка наливаме зехтина, със сока на прясно изцедения лимон.
3. Пасираме до хомогенна смес. Добавяме целите зърна сварен нахут и разбъркваме. Нарязваме зелените маслини на кръгчета. Сервираме в купички, като декорираме с маслините и поливаме с малко зехтин и поръсваме с копър и стръкче розмарин.
Телешко Black Angus със зеленчуци на тиган
1. Нарязваме месото на жулиени и го мариноваме за о...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook