Продукти
-
1
лимон
-
2
скилидки чесън
-
50
г
зелени маслини
-
сушен копър
-
розмарин
-
черен пипер
-
сол
-
80
мл
зехтин
-
400
г сварен
нахут
Начин на приготвяне
1. В дълбока купа слагаме сварения нахут. Може да ползваме и сварен от консерва. Отделяме 2 супени лъжици от целите зърна нахут.
2. Добавяме подправките, счуканите скилидки чесън и започваме да пасираме с пасатора, като на тънка струйка наливаме зехтина, със сока на прясно изцедения лимон.
3. Пасираме до хомогенна смес. Добавяме целите зърна сварен нахут и разбъркваме. Нарязваме зелените маслини на кръгчета. Сервираме в купички, като декорираме с маслините и поливаме с малко зехтин и поръсваме с копър и стръкче розмарин.