Продукти
-
риган
-
зехтин
-
100
мл
бяло вино
-
1
глава
лук
-
3
скилидки
чесън
-
6
сушени домата
-
10
едри
каперси
-
1
кг
миди
-
сол
Начин на приготвяне
1. Задушаваме ситно нарязания лук със зехтин, сол и добавяме малко вода. Добавяме риган и счукания чесън. Когато омекнат добавяме и виното, докато започне сместта да се редуцира.
2. Добавяме мидите, каперсите и нарязаните на парченца сушени домати. Доматите за предпочитане е да са мариновани в зехтин. Намаляваме котлона на слаб огън, като покриваме с капак. Оставяме за около 5-6 минути да се задушават, докато мидите се отворят.
3. Сервираме ястието със соса, като допълнително поливаме мидите със зехтина от сушените домати. Сервираме с бяло вино или розе.