Миди с чили сос
Продукти
- за хрупкавата коричка:
- 40 г пармезан настърган
- 80 г галета домашна
- 2 с.л. магданоз нарязан
- зехтин за напръскване
- за чили соса:
- 1 ч.л. мащерка ситно нарязана прясна
- 120 г домати от консерва, белени, на кубчета
- 60 мл. коняк
- 60 мл. бяло вино
- 24 миди изчистени и измити
- 0,4 ч.л. червен пипер
- 1 чушка малка люта, почистена и ситно нарязана
- 2 скилидки чесън
- 0,5 глава червен лук ситно нарязана
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина и запържваме лука, докато омекне и стане златист. Добавяме чесъна, лютата чушка и червения пипер, готвим около 30 секунди.Увеличаваме огъня и добавяме мидите, виното, коняка и голяма щипка сол. Разбъркваме, слагаме капак и готвим 3-4 минути или докато мидите се отворят. Изхвърляме неотворените. Отделяме мидите да изстиват.
- Към получената течност от мидите добавяме доматите, мащерката, захарта и 100 мл. вода. Завираме и сгъстяваме до получаване на много гъст сос.
- Ядките на мидите се отделят и се накълцват, след което се смесват с горещия сос.
- От черупките отделяме 24 по-големи, изчистваме ги от остатъка от мускул и ги измиваме и подсушаваме.
- Пълним приготвените черупки с готовата топла смес и нареждаме в тавичка. Нагряваме тостер с горно запичане (Саламандър) на висока температура.Смесваме сиренето, галетата и магданоза, поръсваме със сухата смес, напръскваме със зехтин и запичаме до златисто. Сервираме веднага.
Печен паламуд с дресинг от каперси и кориандър
Почистваме, измиваме и филетираме рибата.Осоляваме ...
Сладкиш "Агнеса"
За блата: Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме по малко прясното мляко и брашното с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook