Мъфини с оризово брашно и какаова глазура
Продукти
- 2 г сол
- 1 с.л. бакпулвер
- 120 г оризово брашно
- 130 г брашно
- 140 г масло разтопено
- 150 г захар
- 150 мл прясно мляко
- 1 ванилия
- 1 яйце
- за глазурата:
- 400 г крем сирене "Филаделфия"
- 70 г масло меко
- 150 г пудра захар , пресята
- 1 с.л. какао , натурално
Начин на приготвяне
- В дълбока купа смесваме сухите съставки - двата вида брашно, бакпулвера, солта, захарта и ванилията.
- В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото.
- Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер.
- Готовата смес изсипваме в предварително намаслени форми за мъфини.
- Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.
- За глазурата: Разбиваме крем сиренето и маслото с миксер, докато се образува пухкав крем.
- Добавяме пудрата захар, какаото и ванилията. Разбиваме добре.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).
Сандвичи с гъши пастет и розмарин
Запичаме леко филийките във фурна. В купичка смесва...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook