Мъфини с оризово брашно и какаова глазура

Продукти

  • 2 г сол
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 120 г оризово брашно
  • 130 г брашно
  • 140 г масло
    разтопено
  • 150 г захар
  • 150 мл прясно мляко
  • 1 ванилия
  • 1 яйце
  • за глазурата:
  • 400 г крем сирене
    "Филаделфия"
  • 70 г масло
    меко
  • 150 г пудра захар
    , пресята
  • 1 с.л. какао
    , натурално

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа смесваме сухите съставки - двата вида брашно, бакпулвера, солта, захарта и ванилията. 
  2. В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото. 
  3. Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер. 
  4. Готовата смес изсипваме в предварително намаслени форми за мъфини.
  5. Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути. 
  6. За глазурата: Разбиваме крем сиренето и маслото с миксер, докато се образува пухкав крем. 
  7. Добавяме пудрата захар, какаото и ванилията. Разбиваме добре. 
  8. Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).