Печено пиле с розмарин и картофи
Продукти
- 40 г масло - размекнато, на стайна температура
- 350 г картофи
- 1 пиле , голямо или 2 малки пилета
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 12 г розмарин
- червен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Добавяме розмарина.
- Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути.
- През това време нарязваме и запържваме картофите леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме картофите в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко и добавяме около 1 ч.ч. вода.
- Намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.
Мъфини с оризово брашно и какаова глазура
В дълбока купа смесваме сухите съставки - двата вид...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook