Печено пиле с розмарин и картофи
|
Продукти
-
40
г
масло
- размекнато, на стайна температура
-
350
г
картофи
-
1
пиле
, голямо или 2 малки пилета
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
12
г
розмарин
-
червен пипер
на вкус
|
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Добавяме розмарина.
- Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути.
- През това време нарязваме и запържваме картофите леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме картофите в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко и добавяме около 1 ч.ч. вода.
- Намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.
|