Либийски сладкиш
Продукти
Начин на приготвяне
- В дълбока купа смесваме яйцето, захарта, млякото и разтопеното масло.
- Разбъркваме добре.
- След това добавяме брашното, бакпулвера и счуканите орехи. Разбъркваме добре, до получаването на хомогенна смес.
- Изсипваме тестото в намазнена и набрашнена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 45-50 минути.
- След като се изпече го оставяме да изстине.
- За сиропа: Загряваме сместа на котлона докато заври и след това сиропираме вече изстиналия сладкиш.
- Когато сладкишът изстине, го нарязваме на ромбчета и го сиропираме. Оставяме да попие поне 4-5 часа и сервираме.
Бухти
В подходящ дълбок съд счукваме яйцата и добавяме солта и захарта.В киселото мляко добавяме содата и р...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook