Продукти
-
1
яйце
-
1
ч.ч.
захар
-
125
г
масло
-
1
ч.ч.
прясно мляко
-
1
бакпулвер
-
2
ч.ч.
брашно
-
1
ч.ч.
орехи
, счукани
- за сиропа:
-
500
мл
вода
или компот, с вкус по избор
-
500
г
захар
-
0,5
лимон
, на сок
Начин на приготвяне
- В дълбока купа смесваме яйцето, захарта, млякото и разтопеното масло.
- Разбъркваме добре.
- След това добавяме брашното, бакпулвера и счуканите орехи. Разбъркваме добре, до получаването на хомогенна смес.
- Изсипваме тестото в намазнена и набрашнена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 45-50 минути.
- След като се изпече го оставяме да изстине.
- За сиропа: Загряваме сместа на котлона докато заври и след това сиропираме вече изстиналия сладкиш.
- Когато сладкишът изстине, го нарязваме на ромбчета и го сиропираме. Оставяме да попие поне 4-5 часа и сервираме.