Козунак по виенски
Продукти
Начин на приготвяне
- Разбиваме маята с малко брашно и прясно мляко. Оставяме я около 20 минути, за да набухне.
- Затопляме леко всички други продукти и ги смесваме с маята.
- Месим продължително време до момента, в който тестото започне да се отлепва от съда. Тестото втасва за 60 минути не повече.
- След това, оформяме тестото като козунак в предпочитаната форма и печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20-30 минути.
Печени агнешки ребра
Нарязваме ребрата на порции. Смесваме стритите на прах листенца розмарин и мащерка с червения и черни...
Козуначни пиленца
В средна купа разбъркваме 125 мл. прясно мляко заедно с 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно.Бъркаме заквас...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook