Печени агнешки ребра
Продукти
- 4 с.л. олио
- 15 г сол
- 1 лимон
- 2 г мащерка
- 2 розмарин листа
- 5 г червен пипер
- 2 г черен пипер
- 100 г лук
- 1 кг. агнешко месо - ребра
100 г съдържат:
- 160 калории
- 7 г мазнини
- 15 г протеини
- 5 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме ребрата на порции.
- Смесваме стритите на прах листенца розмарин и мащерка с червения и черния пипер.
- След това поръсваме месото направената от подправките смес.
- Поставяме ребрата в тавичка, заливаме ги с една чаша хладка вода и добавяме растителното масло. Покриваме тавичката с намокрена хартия, върху която поръсваме солта. Печем в умерена фурна до пълно омекване на месото.
- Сервираме с гарнитура по избор.
Козунак
Разтваряме маята в 4 с.л. затоплено мляко. В купа пресяваме брашното, смесваме го със захарта и солта...
Козунак по виенски
Разбиваме маята с малко брашно и прясно мляко. Оставяме я около 20 минути, за да набухне.Затопляме ле...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook