Продукти
-
4
с.л.
олио
-
15
г
сол
-
1
лимон
-
2
г
мащерка
-
2
розмарин
листа
-
5
г
червен пипер
-
2
г
черен пипер
-
100
г
лук
-
1
кг.
агнешко месо
- ребра
Начин на приготвяне
- Нарязваме ребрата на порции.
- Смесваме стритите на прах листенца розмарин и мащерка с червения и черния пипер.
- След това поръсваме месото направената от подправките смес.
- Поставяме ребрата в тавичка, заливаме ги с една чаша хладка вода и добавяме растителното масло. Покриваме тавичката с намокрена хартия, върху която поръсваме солта. Печем в умерена фурна до пълно омекване на месото.
- Сервираме с гарнитура по избор.