Козунак плитка
Продукти
Начин на приготвяне
- Към пресятото брашно прибавяме прясното мляко с разтворено в него 1/2 кубче мая.
- Добавяме и олиото, като част от него оставяме за месенето, стафидите, ванилията и захарта.
- Месим дълго и енергично.
- Добавяме шепа брашно с яйцата, останалата мая и смесваме двете теста, като ги поливаме с малко олио.
- Месим дълго и енергично, като от време на време удряме тестото в масата (общо 100 пъти).
- Оставяме го да втаса на топло за 1 час и 30 минути.
- Замесваме го отново и го мажем с олио.
- Разделяме го на 3 части, които сплитаме на плитка.
- Оставяме го отново да втаса, мажем го с жълтък и го поръсваме със захар.
- Печем козунакът първоначално в силно загрята на 220 градуса фурна за 10 минути, след това - на 160 градуса, до пълно изпичане.
Козуначни пиленца
В средна купа разбъркваме 125 мл. прясно мляко заедно с 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно.Бъркаме заквас...
Козунак с филирани бадеми
Разбиваме маята с малко брашно и прясно мляко. Оставяме я около 20 минути, за да набухне.Затопляме ле...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook