Картофена крем супа с гъби
Продукти
- 5 картофа
- 1 пак. краве масло
- 1 ч.л. розмарин
- 2 моркова
- 2 бульона зеленчукови, пилешки или с вкус по избор
- 1 ч.л. сол
- 250 мл. прясно мляко
- 80 г гъби , от буркан или консерва
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
- Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, бульоните, гъбите и малко масло.
- Варим докато зеленчуците омекнат.
- След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме като гъбите може да извадим и оставим ели.
- През това време добавяме и маслото.
- Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
- Разбъркваме добре.
- Супата сервираме, по желание гарнирана с малко течна сметана и подправки.
Смути от манго и портокал
Почистваме, измиваме и нарязваме мангото и портокалите. Пасираме ги. Изсипваме ги в голяма чаша и доб...
Мляко с мед
Загряваме млякото на котлон до 60 градуса. Снемаме от котлона, изсипваме в чаша и добавяме меда. Разб...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook