Пълнен лук
Продукти
Начин на приготвяне
- Oбелваме лука. Отрязваме по 1 см. от двете страни и го слагаме за 5 минути в 1 л. вряща подсолена вода.
- Изваждаме го, охлаждаме го и избутваме вътрешността му така, че да останат само два от външните му слоеве. (Вътрешността може да се нареже на ситно и да се използва за приготвяне на супа).
- Получените “буренца” слагаме в намаслена тавичка, и намазваме със зехтин.
- Запържваме бекона в сух тиган, докато порозовее.
- Нарязваме яйцата на ситно и ги объркваме с майонезата, копъра и бекона. Добавяме сол и пипер на вкус.
- С получената смес напълваме лучените “буренца”.
- Запичаме за 15-20 минути в загрята фурна на 200 градуса, или докато се зачервят.
Коледна къщичка
Замесваме средно-твърдо тесто от всички продукти. Разточваме на кора, дебела около 3-4 мм. Правим фиг...
Пиле с ананас
Нарязваме пилешкото месо на хапки и овкусяваме със соевия сос. Оставяме да престои около 30 минути. П...
1 Коментар
това някакъв специален лук ли е?