Пълнен лук

Продукти

  • 0,5 с.л. зехтин
    на вкус
  • 0,5 с.л. черен пипер
  • 0,5 с.л. сол
  • 2 с.л. копър
    нарязан на ситно
  • 2 с.л. бекон
    нарязан на малки кубчета
  • 4 с.л. майонеза
  • 4 сварени яйца
  • 4 големи глави воден лук

Начин на приготвяне

  1. Oбелваме лука. Отрязваме по 1 см. от двете страни и го слагаме за 5 минути в 1 л. вряща подсолена вода. 
  2. Изваждаме го, охлаждаме го и избутваме вътрешността му така, че да останат само два от външните му слоеве. (Вътрешността може да се нареже на ситно и да се използва за приготвяне на супа).
  3. Получените “буренца” слагаме в намаслена тавичка, и намазваме със зехтин.
  4. Запържваме бекона в сух тиган, докато порозовее. 
  5. Нарязваме яйцата на ситно и ги объркваме с майонезата, копъра и бекона. Добавяме сол и пипер на вкус.
  6. С получената смес напълваме лучените “буренца”. 
  7. Запичаме за 15-20 минути в загрята фурна на 200 градуса, или докато се зачервят.