Ризото по узбекски
Продукти
- сол на вкус
- олио за пържене
- 15 г шафран
- 0,5 бр. манго
- 150 г агнешко месо от котлет, много крехко
- 0,5 глава лук
- 150 г ориз сварен
100 г съдържат:
- 330 калории
- 6 г мазнини
- 23 г протеини
- 26 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме на ситно лука.
- Загряваме малко олио в тиган и добавяме лука. Пържим до леко златист цвят.
- След като лука придобие златист цвят прибавяме нарязаното манго и след 2-3 минути добавяме и предварително сварения ориз и агнешко месо.
- Пържим всичко около 3-4 минути, като внимателно разбъркваме от време на време.
- Добавяме шафрана и сол на вкус.
- Разбъркваме добре, оформяме в чиния и сервираме.
* Ризото по узбекски може да опитате в кавказки ресторант „The Friends“.
Сладки "Розички"
Разбиваме маслото и захарта, към тях добавяме яйцата и млякото. Накрая добавяме пресятото брашно с ба...
Табуле
Накисваме булгура във вода за около 2 часа.Измиваме и нарязваме на много ситно магданоза и домата.Сла...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook