Продукти
-
сол
на вкус
-
олио
за пържене
-
15
г
шафран
-
0,5
бр.
манго
-
150
г
агнешко месо
от котлет, много крехко
-
0,5
глава
лук
-
150
г
ориз
сварен
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме на ситно лука.
- Загряваме малко олио в тиган и добавяме лука. Пържим до леко златист цвят.
- След като лука придобие златист цвят прибавяме нарязаното манго и след 2-3 минути добавяме и предварително сварения ориз и агнешко месо.
- Пържим всичко около 3-4 минути, като внимателно разбъркваме от време на време.
- Добавяме шафрана и сол на вкус.
- Разбъркваме добре, оформяме в чиния и сервираме.
* Ризото по узбекски може да опитате в кавказки ресторант „The Friends“.