Картофен огретен със сирене и кашкавал
Начин на приготвяне
- Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на парчета. Сварете картофите, така че да останат леко сурови.
- Отцедете водата, оставете картофите да се охладят.
- Настържете сиренето на едро или го натрошете.
- В дълбока купичка разбийте яйцата и към тях на тънка струйка добавете млякото. Добавете щипка сол и разбъркайте добре.
- Намажете с масло дъното на йенска тавичка и изсипете половината от картофите, като ги разпределите равномерно.
- Поръсете със сиренето.
- Отгоре разпределете парченцата масло.
- Изсипете останалите картофи и заравнете повърхността.
- Залейте внимателно с разбитите яйца и мляко.
- Печете на 180 градуса, около 30 минути или докато повърхността се зачерви.
- Поръсете с настъргания кашкавал и запечете до зачервяване.
- Оставете огретена да се охлади и сервирайте с кисело мляко или салата по ваше желание.
Великденски сладки
Изсипваме брашното в дълбок съд и към него добавяме накъсаното на парчета твърдо масло. Разбъркваме с...
Панирани свински шницели с пармезан
Нарязваме филето и начукваме шницели на тънко. Оста...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook