Картофен огретен със сирене и кашкавал
Продукти
-
30
г
масло
-
60
г
кашкавал
-
140
г
сирене
-
сол
на вкус
-
320
мл
прясно мляко
-
3
яйца
-
1
кг.
картофи
Начин на приготвяне
- Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на парчета. Сварете картофите, така че да останат леко сурови.
- Отцедете водата, оставете картофите да се охладят.
- Настържете сиренето на едро или го натрошете.
- В дълбока купичка разбийте яйцата и към тях на тънка струйка добавете млякото. Добавете щипка сол и разбъркайте добре.
- Намажете с масло дъното на йенска тавичка и изсипете половината от картофите, като ги разпределите равномерно.
- Поръсете със сиренето.
- Отгоре разпределете парченцата масло.
- Изсипете останалите картофи и заравнете повърхността.
- Залейте внимателно с разбитите яйца и мляко.
- Печете на 180 градуса, около 30 минути или докато повърхността се зачерви.
- Поръсете с настъргания кашкавал и запечете до зачервяване.
- Оставете огретена да се охлади и сервирайте с кисело мляко или салата по ваше желание.