Канелени звезди
Продукти
- 1 ч.л. джинджифил на прах
- 2 ч.л. канела
- 250 смлени бадеми
- 200 гр пудра захар
- кора настърган лимон
- 1 ч.л. лимонов сок
- 2 белтъка
Начин на приготвяне
1. Разбиваме белтъците на сняг в голяма купа. Купата е нужно да е суха. За да стегнат белтъците, можем да изплакнем купата с оцет.
2. Добавяме лимоновия сок, докато белтъците започнат да образуват връхчета. Добавяме и пудрата захар внимателно. Отделяме около 1/4 от тази смес за глазурата. Добавяме останалите съставки, докато се получи лепкаво тесто.
3. Разточваме тестото върху хартия за печене, като преди това поръсваме с пудра захар. Използваме пудрата захар вместо брашно. Покриваме с друг лист хартия за печене и разточваме така с точилка на дебелина около 0.5 см
4. С формичка изрязваме звездички и ги слагаме върху хартия за печене. Намазваме ги с глазурата и печем около 10 мин. на 180 градуса.
Дозата е за около 30 бр.
1 Коментар
Здравейте! С брашно ли се замесват звездите или само с посочените продукти? Благодаря.