Печено пиле с чубрица и магданоз
Продукти
- червен пипер на вкус
- 5 с.л. масло - размекнато, на стайна температура
- 1 лимон
- 10 г чубрица
- 3 стръка магданоз
- 1 пиле
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, чубрицата, сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Нарязваме другата половина от лимона на кубчета и го слагаме в кухината на пилето.
- Поставяме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40-50 минути.
- Преди сервиране, гарнираме с магданоза.
Зелена салата с ягоди и филирани бадеми
Почистваме и накъсваме зелената салата. Поставяме я...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook