Канелени звезди |
|
Продукти
|
Време: 30 мин.
|
Начин на приготвяне1. Разбиваме белтъците на сняг в голяма купа. Купата е нужно да е суха. За да стегнат белтъците, можем да изплакнем купата с оцет. 2. Добавяме лимоновия сок, докато белтъците започнат да образуват връхчета. Добавяме и пудрата захар внимателно. Отделяме около 1/4 от тази смес за глазурата. Добавяме останалите съставки, докато се получи лепкаво тесто. 3. Разточваме тестото върху хартия за печене, като преди това поръсваме с пудра захар. Използваме пудрата захар вместо брашно. Покриваме с друг лист хартия за печене и разточваме така с точилка на дебелина около 0.5 см 4. С формичка изрязваме звездички и ги слагаме върху хартия за печене. Намазваме ги с глазурата и печем около 10 мин. на 180 градуса. Дозата е за около 30 бр. |