Енчиладас
Продукти
- за плънката:
- черен пипер на вкус
- 2 моркова
- 1 връзка магданоз
- 200 г кашкавал
- 4 с.л. доматено пюре
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 800 г кайма (може да сложим пилешко месо или шунка)
- сол на вкус
- за тестото:
- 200 г кашкавал за поръсване
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 20 г мая
- 4 с.л. кисело мляко
- 2 яйца
- 500 г царевично брашно
- 500 г брашно
- 200 г сирене за поръсване
100 г съдържат:
- 115 калории
- 5 г мазнини
- 14 г протеини
- 7 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- За тестото: Разбъркваме яйцето и киселото мляко добре и слагаме малко брашно, колкото да стане рядка каша. В кашата изсипваме маята, разтворена в 1 ч.ч. затоплена вода, солта и захарта. Постепенно добавяме останалото брашно докато се получи тесто, което омесваме добре и оставяме да втаса за 50 минути.
- За плънката: Запържваме лука, чесъна, морковите, магданоза и месото, като бъркаме непрекъснато. След като се запържат добре продуктите, слагаме доматеното пюре и 2 ч.ч. вода. Разбъркваме докато се сгъсти добре. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Разделяме тестото на няколко малки топки и всяка от тях разстиламе така, че да се получи като палачинка. Вътре слагаме плънка, поръсваме с кашкавала и завиваме палачинката, подобно на пирожка. Заплепваме двата края на тестото така, че да не изтече плънката. Отгоре поръсваме с кашкавала и сиренето, и омазняваме с олио. Подреждаме в намазана с олио тава и печем на 200 градуса, около 30-35 минути.
Сладко от лимони
Измиваме хубаво лимоните (най-добре със сапун). Настъргваме лимоновата кора на ренде. Останалите плод...
Чили кон Карне
Почистваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и чушките, и ги запържваме в дълбок съд.Добавяме смляно...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook