Продукти
- за плънката:
-
черен пипер
на вкус
-
2
моркова
-
1
връзка
магданоз
-
200
г
кашкавал
-
4
с.л.
доматено пюре
-
2
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
800
г
кайма
(може да сложим пилешко месо или шунка)
-
сол
на вкус
- за тестото:
-
200
г
кашкавал
за поръсване
-
1
ч.л.
захар
-
1
ч.л.
сол
-
20
г
мая
-
4
с.л.
кисело мляко
-
2
яйца
-
500
г
царевично брашно
-
500
г
брашно
-
200
г
сирене
за поръсване
Начин на приготвяне
- За тестото: Разбъркваме яйцето и киселото мляко добре и слагаме малко брашно, колкото да стане рядка каша. В кашата изсипваме маята, разтворена в 1 ч.ч. затоплена вода, солта и захарта. Постепенно добавяме останалото брашно докато се получи тесто, което омесваме добре и оставяме да втаса за 50 минути.
- За плънката: Запържваме лука, чесъна, морковите, магданоза и месото, като бъркаме непрекъснато. След като се запържат добре продуктите, слагаме доматеното пюре и 2 ч.ч. вода. Разбъркваме докато се сгъсти добре. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Разделяме тестото на няколко малки топки и всяка от тях разстиламе така, че да се получи като палачинка. Вътре слагаме плънка, поръсваме с кашкавала и завиваме палачинката, подобно на пирожка. Заплепваме двата края на тестото така, че да не изтече плънката. Отгоре поръсваме с кашкавала и сиренето, и омазняваме с олио. Подреждаме в намазана с олио тава и печем на 200 градуса, около 30-35 минути.