Енчиладас

Продукти

  • за плънката:
  • черен пипер на вкус
  • 2 моркова
  • 1 връзка магданоз
  • 200 г кашкавал
  • 4 с.л. доматено пюре
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 800 г кайма (може да сложим пилешко месо или шунка)
  • сол на вкус
  • за тестото:
  • 200 г кашкавал за поръсване
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 20 г мая
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 2 яйца
  • 500 г царевично брашно
  • 500 г брашно
  • 200 г сирене за поръсване

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large enchiladas

Начин на приготвяне

  1. За тестото: Разбъркваме яйцето и киселото мляко добре и слагаме малко брашно, колкото да стане рядка каша. В кашата изсипваме маята, разтворена в 1 ч.ч. затоплена вода, солта и захарта. Постепенно добавяме останалото брашно докато се получи тесто, което омесваме добре и оставяме да втаса за 50 минути.
  2. За плънката: Запържваме лука, чесъна, морковите, магданоза и месото, като бъркаме непрекъснато. След като се запържат добре продуктите, слагаме доматеното пюре и 2 ч.ч. вода. Разбъркваме докато се сгъсти добре. Добавяме сол и черен пипер на вкус. 
  3. Разделяме тестото на няколко малки топки и всяка от тях разстиламе така, че да се получи като палачинка. Вътре слагаме плънка, поръсваме с кашкавала и завиваме палачинката, подобно на пирожка. Заплепваме двата края на тестото така, че да не изтече плънката. Отгоре поръсваме с кашкавала и сиренето, и омазняваме с олио. Подреждаме в намазана с олио тава и печем на 200 градуса, около 30-35 минути.