Борш здравословно
Продукти
- 6 с.л. сметана кисела
- черен пипер на вкус
- 6 с.л. оцет
- 1 ч.л. кимион
- 150 мл. доматена паста
- 1 л. бульон телешки
- 1 червена зелка
- 2 глави червено цвекло
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме зелето и едната глава цвекло на тънки ленти.
- Размиваме хубаво доматената паста в бульона. Слагаме нарязаните зеленчуци да се сварят в бульона, заедно с втората глава червено цвекло - почистена, но цяла.
- Добавяме черния пипер и кимиона. След като се сварят зеленчуците, изваждаме цялата глава цвекло, настъргваме я на ренде и отново я връщаме в супата. Добавяме сол на вкус.
- Сервираме ястието с лъжица оцет и лъжица кисела сметана.
Сос „Болонезе“
В дълбок тиган нагорещяваме олиото. След това добавяме ситно нарязания бекон и го запържваме за около...
Пиле с къри
Обелваме и нарязваме лука на
дребно. Оставяме го да се задуши в зехтина. Нарязваме пилешкото месо и...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook