Сос „Болонезе“
Продукти
- черен пипер на вкус
- 1 стрък целина
- олио
- 150 мл червено вино
- 150 мл мляко
- 6 с.л. доматено пюре
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 400 г кайма
- 80 г бекон
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- В дълбок тиган нагорещяваме олиото. След това добавяме ситно нарязания бекон и го запържваме за около 3-4 минути.
- Добавяме измитият, почистен и настърган морков, както и ситно нарязаната глава лук и чесъна.
- Разбъркваме добре и запържваме още 5 минути. Добавяме и каймата. Разбъркваме добре и непрекъснато, за да не остане каймата на бучки. Бъркаме докато каймата леко се запържи.
- След това добавяме доматеното пюре, червеното вино, нарязаната на дребно целина, сол и черен пипер на вкус.
- Намаляваме котлона и оставяме соса да къкри на слаб огън за около 40-50 минути. Накрая добавяме и прясното мляко и оставяме да поври още 5-10 минути.
Кафе "Амарето"
Изсипваме горещото кафе в чаша. Добавяме ликьора и разбъркваме добре. Украсяваме с битата сметана, ба...
Борш
Почистваме и нарязваме зелето и едната глава цвекло на тънки ленти. Размиваме хубаво доматената паста...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook