Начин на приготвяне
- В дълбок тиган нагорещяваме олиото. След това добавяме ситно нарязания бекон и го запържваме за около 3-4 минути.
- Добавяме измитият, почистен и настърган морков, както и ситно нарязаната глава лук и чесъна.
- Разбъркваме добре и запържваме още 5 минути. Добавяме и каймата. Разбъркваме добре и непрекъснато, за да не остане каймата на бучки. Бъркаме докато каймата леко се запържи.
- След това добавяме доматеното пюре, червеното вино, нарязаната на дребно целина, сол и черен пипер на вкус.
- Намаляваме котлона и оставяме соса да къкри на слаб огън за около 40-50 минути. Накрая добавяме и прясното мляко и оставяме да поври още 5-10 минути.
|