Борш

Продукти

  • 6 с.л. сметана
    кисела
  • черен пипер
    на вкус
  • 6 с.л. оцет
  • 1 ч.л. кимион
  • 150 мл. доматена паста
  • 1 л. бульон
    телешки
  • 1 червена зелка
  • 2 глави червено цвекло

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме зелето и едната глава цвекло на тънки ленти. 
  2. Размиваме хубаво доматената паста в бульона. Слагаме нарязаните зеленчуци   да се сварят в бульона, заедно с втората глава червено цвекло - почистена, но цяла.  
  3. Добавяме черния пипер и кимиона. След като се сварят зеленчуците, изваждаме цялата глава цвекло, настъргваме я на ренде и отново я връщаме в супата. Добавяме сол на вкус.
  4. Сервираме ястието с лъжица оцет и лъжица кисела сметана.