Продукти
-
6
с.л.
сметана
кисела
-
черен пипер
на вкус
-
6
с.л.
оцет
-
1
ч.л.
кимион
-
150
мл.
доматена паста
-
1
л.
бульон
телешки
-
1
червена зелка
-
2
глави
червено цвекло
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме зелето и едната глава цвекло на тънки ленти.
- Размиваме хубаво доматената паста в бульона. Слагаме нарязаните зеленчуци да се сварят в бульона, заедно с втората глава червено цвекло - почистена, но цяла.
- Добавяме черния пипер и кимиона. След като се сварят зеленчуците, изваждаме цялата глава цвекло, настъргваме я на ренде и отново я връщаме в супата. Добавяме сол на вкус.
- Сервираме ястието с лъжица оцет и лъжица кисела сметана.