Апетитно свинско с екзотична гарнитура
Продукти
- черен пипер
- сол
- зехтин
- 50 мл. бяло вино
- 100 мл. сок от ананас
- 0,5 люта чушка
- 1 лимон кората
- 1 скилидка чесън
- 800 г свинско филе
- за гарнитурата:
- 3 резена ананас
- 1 портокал
- 1 лимон сока
- 1 глава червен лук
- 0,5 люта чушка
- 1 червена чушка
- магданоз
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
- В съд, загрят до 100 градуса, изсипваме сока от ананас и бялото вино.
- Оставяме течността да се изпари наполовина.
- Нарязваме лютата чушка, чесъна на ситно и настъргваме кората от лимона.
- Изсипваме всичко при маринатата. Добавяме и зехтин.
- Прехвърляме сместа в купа, за да се изстуди.
- Нарязваме месото на медальони и го слагаме да постои в готовата марината, докато приготвим гарнитурата.
- Нарязваме червения лук, чушката, лютата чушка и магданоза.
- Нарязваме портокала и ананаса на четвъртинки.
- Разбъркваме всичко в купа, добавяме зехтин, сок от лимон, сол черен пипер.
- В тиган сипваме от маринатата и запържваме месото.
- Овкусяваме със сол и черен пипер. Сервираме месото с гарнитурата.
Леща с наденица
Почистваме, измиваме и накисваме лещата в студена вода за около час-два. (Може да я залеем с вода от...
Зелена салата с домати
Почистваме, измиваме и накъсваме зелената салата и руколата.Измиваме и нарязваме доматите и половинка...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook