Продукти
-
черен пипер
-
сол
-
зехтин
-
50
мл.
бяло вино
-
100
мл.
сок от ананас
-
0,5
люта чушка
-
1
лимон
кората
-
1
скилидка
чесън
-
800
г
свинско филе
- за гарнитурата:
-
3
резена
ананас
-
1
портокал
-
1
лимон
сока
-
1
глава
червен лук
-
0,5
люта чушка
-
1
червена чушка
-
магданоз
-
зехтин
-
сол
-
черен пипер
Начин на приготвяне
- В съд, загрят до 100 градуса, изсипваме сока от ананас и бялото вино.
- Оставяме течността да се изпари наполовина.
- Нарязваме лютата чушка, чесъна на ситно и настъргваме кората от лимона.
- Изсипваме всичко при маринатата. Добавяме и зехтин.
- Прехвърляме сместа в купа, за да се изстуди.
- Нарязваме месото на медальони и го слагаме да постои в готовата марината, докато приготвим гарнитурата.
- Нарязваме червения лук, чушката, лютата чушка и магданоза.
- Нарязваме портокала и ананаса на четвъртинки.
- Разбъркваме всичко в купа, добавяме зехтин, сок от лимон, сол черен пипер.
- В тиган сипваме от маринатата и запържваме месото.
- Овкусяваме със сол и черен пипер. Сервираме месото с гарнитурата.