Начин на приготвяне
- В съд, загрят до 100 градуса, изсипваме сока от ананас и бялото вино.
- Оставяме течността да се изпари наполовина.
- Нарязваме лютата чушка, чесъна на ситно и настъргваме кората от лимона.
- Изсипваме всичко при маринатата. Добавяме и зехтин.
- Прехвърляме сместа в купа, за да се изстуди.
- Нарязваме месото на медальони и го слагаме да постои в готовата марината, докато приготвим гарнитурата.
- Нарязваме червения лук, чушката, лютата чушка и магданоза.
- Нарязваме портокала и ананаса на четвъртинки.
- Разбъркваме всичко в купа, добавяме зехтин, сок от лимон, сол черен пипер.
- В тиган сипваме от маринатата и запържваме месото.
- Овкусяваме със сол и черен пипер. Сервираме месото с гарнитурата.
|