Close search

Зелеви сарми със картофена салата и тъмен сос

4.5
от общо 127 гласа
Време: 75
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 1 07e3c6ee04665833a8de123bd8b96839c9a8db70a91287fee60c0c9430f9f213 Бира

Зелеви сарми със картофена салата и тъмен сос photo-credit Вкусни зелеви сарми

Продукти

Начин на приготвяне

1. Нарязваме на ситно праз лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко зехтин. Добавяме месото и запържваме за около 5-6 мин.

2. Добавяме ориза и пържим докато стане стъклен, доливаме малко гореща вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.

3. Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.

4. Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките. По желание можем да напълним и няколко сухи червени чушки, които предварително сме накиснали в гореща вода, за да набъбнат.
Нареждаме ги в тавичка, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа. Заливаме с 2 чаени чаши вода и покриваме с алуминиево фолио.

5. Оставяме ги да врат на умерена фурна до готовност. Махаме фолиото в последните 10 мин. от печенето, за да се зачервят.

6. Приготвяме тъмен сос като запичаме на тигана брашното докато придобие златист цвят. Доливаме горещ телешки бульон докато се получи гъст сос, като бъркаме постоянно. Оставяме го да поври 5-6 минути и добавяме маслото.

7. Сваряваме картофите и ги обелваме, нарязваме ги на парчета и овкусяваме със сол, олио и нарязан пресен лук.

6. Сервираме топли. Заливаме със соса и добавяме салатата от картофи за гарнитура.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност