Запечени картофи със зеленчуци
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
- пресен босилек
- 3 с.л. краве масло
- 1 глава червен лук
- черен пипер
- 100 г пармезан
- маринован артишок
- сол
- 250 г броколи
- 1 фенел
- 100 мл течна сметана
- 1 кг пресни картофи
Начин на приготвяне
1. Измиваме и нарязваме картофите на половинки, като сме избрали дребни пресни картофи. Намазваме тавичка с масло и слагаме картофите.
2. Измиваме и накъсваме броколитe на дребни розички, нарязваме фенела на филийки по 0.5 см, изцеждаме 4-5 парчета от маринования в олио артишок.
3. Нарязваме червеният лук на полумесеци и слагаме всички зеленчуци върху картофите. Поръсваме със сол и черен пипер и объркваме добре, доливаме 1 кафена чашка вода. Покриваме с алуминиево фолио и печем на 200 градуса за около 1 час.
4. Изваждаме тавичката, махаме фолиото и приготвяме смес от сметаната и настъргания пармезан. Покриваме с нея картофите и настъргваме и отгоре малко.
5. Запичаме за около 15 мин на 200 градуса. Поднасяме ястието топло и декорираме с пресен босилек.
1 Коментар
https://www.supermag.bg/Podbrano_ot_Bulgaria