Запечени картофи с кашкавал и бекон
Продукти
- 2 глави лук
- 700 г картофи
- 180 г кашкавал
- 160 г бекон
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 50 г гъби
- 1,5 ч.ч. мляко
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
- Сваряваме и обелваме картофите. Нарязваме ги на кубчета.
- Нарязваме бекона и го запържваме в тиган без мазнина.
- Почистваме и нарязваме лука и го запържваме в отделената от бекона мазнина заедно с нарязаните на чушки и гъби.
- В голяма купа смесваме всички продукти заедно с млякото и сол и пипер на вкус.
- Изсипваме ги в иенска тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, до златисто.
Мъфини "Рафаело"
Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме наст...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook