Запържено свинско месо върху подложка от картофено пюре
Продукти
- 400 г свинско месо без кост
- 0,5 ч.ч. вода
- 100 мл. червено вино
- 3 г черен пипер
- 3 г червен пипер
- сол на вкус
- 2 г кимион
- 2 г захар
- олио за пържене
- за пюрето:
- 500 г картофи сварени
- 100 мл. прясно мляко топло
- 30 г масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Нарязваме свинското на порции и го слагаме в тиган заедно с водата, виното и малко сол.
- След като водата изври, добавяме малко олио и оставяме да се запържи хубаво (обръщаме и от двете страни).
- Оставяме да омекне месото и преди да го отстраним от котлона, прибавяме подправките. Разбъркваме.
- За пюрето: пасираме картофите заедно с млякото и маслото. Добавяме сол на вкус.
- Ястието сервираме като слагаме малко пюре и върху него парче месо. По желание, гарнираме със свежи подправки на вкус.
Салата с фузили
Сваряваме фузилите според инструкцията на опаковката.Отцеждаме ги от водата.Изплакваме ги със студена...
Печени картофи с розмарин
Измиваме и сваряваме картофите. Обелваме ги и ги нарязваме.Измиваме и нарязваме на ситно розмарина.В ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook