Заек с ошав
Продукти
- 150 г сметана
- 125 мл червено вино
- 125 мл вода
- 2 дафинови листа
- 2 с.л. масло
- 2 глави чесън
- 250 г домати нарязани на филийки
- 300 г кашкавал нарязан на филийки
- 200 г гъби
- 1 ч.л. тамян стрит
- черен пипер
- 1 кг заешко месо
- 250 мл червено вино
- 250 г ошав
100 г съдържат:
- 175 калории
- 6 г мазнини
- 23 г протеини
- 4 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Накисваме ошава за поне 24 часа във виното. Измиваме добре месото, разделяме го на порции и подсушаваме. Осоляваме го и овкусяваме с черния пипер и тамяна. Разделяме и обелваме чесъна, режем го на половинки по дължина.
- Разтопяваме маслото и запържваме месото за няколко минути и от двете страни. Добавяме чесъна, гъбите, дафиновия лист и водата. Изсипваме всичко в тавичка и слагаме да печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 30 минути.
- Изваждаме тавичката, добавяме ошава и още малко вода, и печем още 45 минути, като последните 15 минути изваждаме и добавяме нарязаните на филийки кашкавал и домати.
- В отделен съд разбъркваме виното и сметаната, затопляме ги леко и добавяме сол и черен пипер. Сервираме месото в предварително загрята чиния и го поливаме със соса.
Сладкиш със сливи
Слагаме пресятото брашно в голяма купа, заедно с маята и захарта, ванилията, солта, затопленото мляко...
Ошав
Сваряваме сушените плодове, заедно със захарта и пръчката канела. Варим до готовност.Изваждаме пръчка...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook