Продукти
-
150
г
сметана
-
125
мл
червено вино
-
125
мл
вода
-
2
дафинови листа
-
2
с.л.
масло
-
2
глави
чесън
-
250
г
домати
нарязани на филийки
-
300
г
кашкавал
нарязан на филийки
-
200
г
гъби
-
1
ч.л.
тамян
стрит
-
черен пипер
-
1
кг
заешко месо
-
250
мл
червено вино
-
250
г
ошав
Начин на приготвяне
- Накисваме ошава за поне 24 часа във виното. Измиваме добре месото, разделяме го на порции и подсушаваме. Осоляваме го и овкусяваме с черния пипер и тамяна. Разделяме и обелваме чесъна, режем го на половинки по дължина.
- Разтопяваме маслото и запържваме месото за няколко минути и от двете страни. Добавяме чесъна, гъбите, дафиновия лист и водата. Изсипваме всичко в тавичка и слагаме да печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 30 минути.
- Изваждаме тавичката, добавяме ошава и още малко вода, и печем още 45 минути, като последните 15 минути изваждаме и добавяме нарязаните на филийки кашкавал и домати.
- В отделен съд разбъркваме виното и сметаната, затопляме ги леко и добавяме сол и черен пипер. Сервираме месото в предварително загрята чиния и го поливаме със соса.