Задушен октопод
Продукти
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 зърна карамфил
- 0,5 ч.л. канела
- половин дафинов лист
- 1 връзка магданоз
- 100 мл. червено вино
- 2 с.л. оцет
- 100 мл. зехтин
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 2 глави червен лук
- 1 октопод
Начин на приготвяне
- Изчистваме, начукваме, изстъргваме и нарязваме октопода. Слагаме го да се вари в собствен сос на слаб огън.
- Когато месото омекне, прибавяме няколко лъжици зехтин.
- В останалия зехтин задушаваме лука, слагаме октопода и добавяме виното и оцета.
- След това прибавяме подправките и оставяме на слаб огън за около час. (Може да добавим също нарязани гъби, моркови и целина).
- Ястието сервираме топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Октопод във вино
Начукваме октопода като пържола и го изстъргваме добре, за да не остане твърдо месото. Изчистваме очи...
Скариди в доматен сос
Запържваме скаридите с нарязания на лентички лук и нарязания на ситно чесън. След 3-4 минути добавяме...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook