Ярешко в гювеч
Продукти
- 1 ч.л. червен пипер
- 200 г грах от консерва
- 100 г ориз
- 30 мл олио
- 3 чушки
- 400 г гъби
- 3 домата
- 3 глави лук
- 1 кг. ярешко месо без кост
- 100 мл вино
- 4 яйца
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 връзка магданоз
100 г съдържат:
- 115 калории
- 5 г мазнини
- 11 г протеини
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в 2-3 с.л. от мазнината. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме леко ситно нарязаният лук. Прибавяме част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер.
- Въръщаме месото, посоляваме го и доливаме гореща вода и виното. Оставяме го да заври и след това прибавяме гъбите, а след десетина минути - граха и чушките, нарязани на ивички.
- След като месото и гъбите омекнат прибавяме останалата мазнина и изчистеният и измит ориз. Прехвърляме всичко в гювеч, покриваме го и го слоагаме да се пече.
- Малко преди да го извадим от фурната, добавяме останалите нарязани домати, разбъркваме с голяма лъжица и слагаме яйцата едно по едно. Допичаме за още 10-15 минути.
- Готовият гювеч с поръсваме със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Агнешко печено със салвия
Предварително загряваме фурната на висока степен. Загряваме олиото в по-голям съд на котлона и слагам...
Агнешко с магданоз
Нарязваме агнешкото на порции, посоляваме го и го сваряваме. Задушаваме нарязания лук и магданоз в ма...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook