Агнешко печено със салвия
Продукти
- 1 с.л. горчица
- 10 г кафява тръстикова захар
- 20 г салвия пресни листа
- 20 мл зехтин
- 50 г галета
- 10 г сирене "пармезан" настърган
- 50 мл олио
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. кимион
- сол на вкус
- 500 г агнешко месо ребра
- 1 с.л. оцет балсамов или винен
100 г съдържат:
- 300 калории
- 15 г мазнини
- 10 г протеини
- 2 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Предварително загряваме фурната на висока степен.
- Загряваме олиото в по-голям съд на котлона и слагаме агнешкото месо, предварително посолено и поръсено с черен пипер, да може да се запържи равномерно от всички страни.
- Готовото агнешко месо преместваме тава върху решетка. От зехтина, галетата, пармезана, накълцаната ситно салвия, горчицата, кафявата тръстикова захар, сол на вкус и стрития кимион забъркваме гъста паста и намазваме месото обилно с нея. Завиваме го с алуминиево фолио и го слагаме да се пече за около 30 минути или докато е готово (проверяваме с вилица).
- Извадаме и оставяме тавата с фолиото да престои 5-10 минути, без да отваряме.
- Ястието поднасяме нарязано на и леко напръскано с оцет.
Крем от кисело мляко с домашно сладко от ягоди
Разбиваме с миксер киселото мляко, пудрата захар и ...
Ярешко в гювеч
Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в 2-3 с.л. от мазнината. Изваждаме го и в същата маз...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook