Вариво
Продукти
- 500 мл зелев сок
- мас
- червен пипер
- олио
- 800 г свински гърди
- 5 бр. чушки , сухи
- 1 бр. кисело зеле , средно голяма зелка
100 г съдържат:
- 285 калории
- 24 г мазнини
- 16 г протеини
- 1 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- На дъното на дълбок съд слагаме 2-3 цели листа от зелето, за да направим канапе.
- Върху него нареждаме вече нарязаното на ситно и почистеното от кочани зеле, прибавяме една суха чушка, олио на вкус и червен пипер, също така и част от нарязаните на едри кубчета свински гърди. Покриваме със зеле.
- Редуваме ред зеле, месо, чушка, олио и червен пипер до изчерпване на количеството продукти.
- Най-отгоре прибавяме 3 с.л. мас и покриваме цялата смес с още 2 или 3 цели листа зеле.
- Добавяме зелевия сок, който не трябва да покрива цялата смес.
- Слагаме съда върху добре нагорещен котлон, докато заври и след това намаляваме силата на огъня.
- Оставяме да къкри на тих огън около 3 часа.
- От време на време развъртаме съда, за да не загори.
- Сервираме горещо.
Чушкова манджа
В подходящ съд загряваме малко олио и прибавяме нарязаните на ситно лук и чесън, и запържваме до злат...
Лесен пай с вишни
Постиламе масленото тесто в правоъгълна тава и го изпичаме. Разбиваме сметаната с млякото и захарта....
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook