Вариво

Продукти

  • 500 мл зелев сок
  • мас
  • червен пипер
  • олио
  • 800 г свински гърди
  • 5 бр. чушки
    , сухи
  • 1 бр. кисело зеле
    , средно голяма зелка

Начин на приготвяне

  1. На дъното на дълбок съд слагаме 2-3 цели листа от зелето, за да направим канапе. 
  2. Върху него нареждаме вече нарязаното на ситно и почистеното от кочани зеле, прибавяме една суха чушка, олио на вкус и червен пипер, също така и част от нарязаните на едри кубчета свински гърди. Покриваме със зеле. 
  3. Редуваме ред зеле, месо, чушка, олио и червен пипер до изчерпване на количеството продукти.
  4. Най-отгоре прибавяме 3 с.л. мас и покриваме цялата смес с още 2 или 3 цели листа зеле.
  5. Добавяме зелевия сок, който не трябва да покрива цялата смес. 
  6. Слагаме съда върху добре нагорещен котлон, докато заври и след това намаляваме силата на огъня. 
  7. Оставяме да къкри на тих огън около 3 часа. 
  8. От време на време развъртаме съда, за да не загори. 
  9. Сервираме горещо.